august 29, 2013

Tre bestemannspremier til Norna-Salhus i NM

Isabelle PedersenAvslutningsdagen under Hoved-NM i Tønsberg søndag ble en god dag for Norna-Salhus.
Klubbens utøvere fikk tre av åtte bestemannspremier i mesterskapet:
* Isabelle Pedersen – bestemannspremie i korte løp for kvinner for sin 100m hekk på 13,25
* Erik Tysse – bestemannspremie i lange løp for sitt resultat 18,59,17 på 5000m kappgang.
* Brede Raa Ellingsen – bestemannspremie i hopp for sitt resultat 2,14 i høyde.

I tillegg skjedde følgende søndag:
* Sindre Almsengen vant for sjette gang Tresteg for menn med et lengste hopp på 15,58. Her var det stor spenning gjennom hele konkurransen da sølv og bronse vinnerne pustet han i nakken gjennom hele konkurransen. For Sindre hoppet sitt lengste hopp allerede i første omgang og satte standarden. De to neste utøverne endte begge på 15,40-tallet.
* Her ble Jonathan Varela Byrkjenes nr.6 med 14,61 og Brede Raa Ellingsen nr.8 med 13,98.
* Isabelle Pedersen imponerte igjen i lengde og tok sølvet da hun hoppet flotte 6,20 i første omgang. Andrehoppet var langt, men også langt bak planken. Så ble det problemer, og hun stod over til femte omgang der det ble ett ugyldig hopp. Meget god lengdehopping av Isabelle. Vinner var Ida Marcusen med 6,24. Altså kun 4 cm skilte de to.
* Unge Helene Sofie Ingvaldsen (f.96) leverte en sterk sleggekonkurranse da hun ble nr.4 med 55,47 som lengste. Det er ikke langt frem til de tre medaljevinnerne som alle har vist stagnasjon. Vi tror at Helene (og Beatrice fra Laksevåg) får et ytterligere løft til neste år, og vil være enda sterkere med i kampen om medaljene.
* Mona Ekroll Jaidi ble nr. 8 i samme øvelse med 47,77, og Jeanett Brurås ble denne gang stående med tre ugyldige kast.
* På 10.000 meter for menn hadde vi visse forhåpninger til Mulugeta Zewde Hulenshav som nå er startklar i Norske mesterskap. Han gjorde et hederlig forsøk, men falt av mot slutten av løpet, og endte på 5. plass med tiden 30,40,47.
* Steffen Nerdal har tydelig nok ikke trent. Likevel ble det 4. plass og 59.48 i slegge Kun vel en meter fra sølvet, som vi på forhånd hadde bocket.
* I samme øvelse hadde Steffens unge bror Jon Nerdal (f.96) kvalifisert seg. Han fikk den uheldige 9. plassen med 47,71, og fikk dermed kun kaste de tre første omgangene.
Altså en flott NM-debut også for Jon.

Alt i alt ble det et godt mesterskap for Norna-Salhus sine utøvere.
Vi markerte oss sterkt med de tre bestemannspremiene – fire gull og mange gode resultater.
På medaljestatistikken blir vi mest sannsynlig nr.4. Fire klubber fikk fire gull – Tjalve, Vidar, Tyrving og Norna-Salhus. Våre tre konkurrenter har større bredde, og tok flere sølv og bronsemedaljer. Dermed ble vi mest sannsynlig fjerde beste på medaljestatistikken, men best i vest. På poengstatistikken kan vi kanskje komme ytterligere et par plasser ned.
At Svein Arne Hansen & co. igjen forbigikk Erik Tysse når Kongepokalene ble delt ut er en sak for seg. En skandale for troverdigheten til NFIF og idrettens verdier.

TAKK TIL VÅRE AKTIVE FOR ET FLOTT MESTERSKAP I 2013. Et mesterskap som var noe bedre enn i 2012.


STIKKORD

friidrett, NM


Andre innlegg som kan være av interesse