mars 29, 2014

Amalie og Jørgen ble kretsmestre i terrengløp

KM terreng 2014Det var sommerlige forhold med 15 grader, sol og vindstille under årets kretsmesterskap i terrengløp. Løpet ble arrangert på markene rundt stavollen idrettsplass, og det ble en aldri så liten test på løypene som venter når NM terrengløp lang løype skal arrangeres her i oktober. Norna stilte som vanlig med en stor tropp, og vi hadde som eneste klubb rigget oss med stoler og bord i Norna-leiren.

For oss startet dagen med klasse gutter 15 og 16 år, der vi hadde 3 løpere til start. Vetle Bergsvik Thorn løp inn til en 4 plass klasse 15 år på tiden 3,56 i den 1000m lange løypen. I samme klasse løp Torbjørn Espeseth inn til 5plass, og viser med det at han har hevet seg mange hakk denne vinteren. Torbjørn vant spurtoppgjøret om 5 plassen og fikk tiden 3,58. Jon Halvard Bagge var vår representant i 16 årsklassen. Han løp inn til en 7 plass med tiden 4.13.

Amalie Lekva som løper i klasse 18/19 år var vår eneste jente til start. Hun gikk rett i tet og holdt høy fart fra start, og ble dagens første kretsmester for Norna Salhus. Hun løp den 1500m lange løypen på tiden 5,18. I neste heat hadde vi hele 5 løpere til start.

Aleksander Meyer tok føringen i heatet, og fikk betalt for innsatsen med en flott 3. plass og bronsemedalje i klasse 18/19 år. Aleksander fikk tiden 4,45 i den 1500m lange terrengløypen. Jørgen Tvedt viste styrke og sprengte feltet etter vel 300m. Han løp inn til en klar seier i klasse 18/19 år på tiden 4,26 og sikret Nornas 2. KM gull for dagen. Videre på listen finner vi Vegard Herland som løp inn til en 6 plass med tiden 5,04, og Åsmund Aas Andersson som løp inn til en 7 plass med tiden 5,25. I 17års klassen løp Sondre Herland inn til KM sølv med tiden 5.11.

I klasse Menn sr. Stilte Erik Hovlandsdal, som etter eget utsagn ikke er noen myrløper, og tar dette bare
som en god treningsøkt frem mot banesesongen. Erik løp inn til en fin 3 plass med tiden 9,27 i den 3km lange løypen. KM tittelen gikk for øvrig til Gulars Marius Vedvik som har hatt en fin utvikling i vinter.


Tekst: Arne Tømmernes
Foto: Lånt av Kondis.no/hordaland. Les reportasje og se mange flotte bilder på Kondis.no her


STIKKORD

friidrett, kretsmesterskap, stavollen, terrengløp


Andre innlegg som kan være av interesse