april 6, 2014

Vetle løp inn til en sterk bronsemedalje

NM terreng kort 2014Norgesmesterskapet i terrengløp korte distanser gikk på Stord lørdag. Krevende men fine løyper på golfbanens områder på Rommetveit. Norna-Salhus hadde en stor tropp i ungdomsklassene, som var med å sette sitt preg på arrangementet og de ulike klassene. For mange løp fort, og plasserte seg godt.

Først ut var de yngste gutteklassene. Alle våre deltagere løp 2 km.
I gutter 15 fikk vi vår eneste medalje da Vetle Bergsvik Thorn løp inn til en sterk bronsemedalje og tiden 7,18,0. Ikke langt bak kom Torbjørn Espeseth med tiden 7,31,8 som holdt til en flott 5. plass.

I gutter 16 ble Jon-Hallvard Bagge nr.7 med tiden 7,48,1.
I gutter 17 løp Mats Nordanger inn til 7. plass og tiden 7,16,9 og Sondre Herland inn til 8.plassen på tiden 7,21,7.

I kvinner junior ble det 8. plass til Amalie Lekva (f.96) på tiden 7,48,9. Det ble løpt meget godt i Juniorklassen og langt fortere enn i kvinner senior. Der ville Amalies tid holdt til en 4. plass og kun ett sekund bag bronsevinneren. Så det var et flott løp som ble levert av Amalie.

I herrenes juniorklasse hadde vi hele 4 utøvere av de i alt 16 startene. Jørgen Tvedt løp offensivt og godt gjennom hele løpet, og var i aller høyeste grad med å prege det meget sterke juniorfeltet. Det skilte seg tidlig ut en gruppe på fire løpere, der Jørgen var den ene av disse. Det endte til slutt med 4. plass for Jørgen, kun ett sekund bak bronsen, og fem sek. bak Gullvinner Magnus Hannevik Pettersen fra Sturla som har 3,48 på 1500m og 8,35 på 3000m. Sølvet gikk til Kristian Tjørnholm fra Kristiansand som var fattige 2/10 bak vinneren. Han har en 3000m pers på 8,36. Edvard Kamperud Nygaard fra Tjalve (pers 3,56 på 1500m) tok bronsen kun 1,1 sek. Foran vår egen Jørgen Tvedt. Når vi ser tidene på dem Jørgen nå konkurrer med, er det lov å forvente et solid løft og meget sterke på bane i år.

Også Gustav Iden leverte et sterkt løp og lå hele veien langt fremme i feltet. Han endte til slutt på en sterk 6.plass, og en tid som kan bety at vi får se 8.40 tallet på 3000 meter, og en god 3000m hindertid i år. Aleksander Meyer løp også meget godt lengre bak i feltet, og endte på en fin 11. plass, kun fire sekunder bak Jonas Gjesdal fra Varegg med perser på 4.05 og 8,51 på 3000m. Åsmund Aas Andersson løp inn til 16. plass.
Det var nok juniorklassene som holdt best kvalitet i årets terreng-NM.

TAKK TIL ALLE FOR STRÅLENDE INNSATS OG GODE RESULTATER.


Tekst: Kjell M. Ebbesvik
Foto: Arne Tømmernes
Les reportasje på kondis.no og Stordfriidrett.no


STIKKORD

friidrett, løping, mesterskap, NM terreng


Andre innlegg som kan være av interesse