mai 1, 2014

Juniorguttene vant ASK-stafetten 2014

Norna-Salhus

ask-stafetten_2014

Når A-laget måtte trekkes p.g.a. Erik Hovlandsdals skade, så ble det satset på å stille et godt juniorlag. Med Erik Hovlandsdal, Yeimer Lopez og Salumu Kashafali på plass ville vi hatt et A-lag som kunne vist seg frem ikke langt bak Tjalve og Gular vil man tro, uten at man skal dvele for mye, eller spekulere for mye i det.

Faktum er at juniorene løp godt, og var med helt fremme sammen med de beste i A-klassen etter de første etappene.
Thomas Skjæråsen løp en sterk første etappe på tiden 1,33 og vekslet som første juniorlag, og som nr.4 i feltet som bestod av A-klassen, B-klassen og menn junior, kun 3 sek. bak beste etappetid uansett klasse.

Gustav Iden fulgte godt opp på den 1100 meter lange 2. etappen, og vi var fortsatt i tet i juniorklassen, men nå nr.5 i det 13 lags store feltet. Gustavs etappetid var 3,30.
På den korte etappen løp reserven Stian Drotningsvik en grei etappe og fikk etappetiden 0,54. En etappe som løpes jevnt av mange, der lite skiller de beste.

Jørgen Tvedt løp en god langetappe og la nok grunnlaget for seieren i juniorklassen. Han slo bl.a. en så god løper som Stian Aarvik fra BFG Fana med hele 12 sek. Dette er en hard etappe som gjør store utslag, og avstanden frem til de beste A-lagene økte betydelig. Jørgen fikk etappetiden 3,39. Her løp Eritreeren Aweth Kibab fra Tjalve så fort som 4,18 som er etapperekord. Juniorlaget vårt lå fortsatt som nr.5 i det store feltet.

Mikal Iden løp meget fort på Fristafetten og leverte igjen et solid løp på Ask. Han fikk etappetiden 3,15 og ved siste veksling hadde vi god avstand til vår hardeste konkurrent BFG Bergen. Mikal levert pinnen oppe på en fjerdeplass igjen totalt.
Vegard Herland klarte å holde unna for BFG Bergen som var vår argeste konkurrent i juniorklassen.

Sluttiden ble 15,45, og dette var Norna-Salhus sin 10. seier i juniorklassen i Askstafetten gjennom tidene. Askstafetten ble i år arrangert for 62 gang, og Juniorklassen har vært med siden Askstafetten startet i 1953.
Norna-Salhus hadde også et lag som løp i menn kl. B. De ble nr.4 på tiden 17,59.

En flott dag på Ask i nydelig vær, med mange spennende oppgjør, og med en fin innsats av våre som løp denne gang.


Tekst: Kjell M. Ebbesvik
Foto: Atle Andersson

Link til Kondis.no reportasje


STIKKORD

ASK-friidrett, friidrett, løping, stafett


Andre innlegg som kan være av interesse