mai 4, 2014

Ny norsk juniorrekord av Sven Martin

Norna-Salhus

Sven_Martin_arkiv Under et stevne på NIH/toppidrettssenteret i Oslo i helgen satte Sven Martin Skagestad (f.95) ny Norsk Juniorrekord i diskos. Han kastet seniordiskosen (2 kg) hele 57,19. Den gamle rekorden hadde Fredrik Amundgård, Tyrving. Den var på 56,63. Kretsrekorden hadde Steffen Nerdal og var på 48,98.

Sven Martin kastet ikke seniordiskos i fjor, og stod med sin tidligere pers fra 2012. Den var på 46,69. Nå altså hele 57,19. Man hadde vel en følelse av at det kunne gå langt allerede fra sesongstart. Det gav 62,44 med 1,75 kg diskosen innendørs i Sverige i vinter bud om. Men dette var stort og gir signaler om en stor sesong for Sven Martin.

Det har vært en meget god start på sesongen for våre utøvere. God stafettløping, med seier i MJ, KJ og menn senior i Fristafetten. Seier i menn junior i Askstafetten, Mona Ekroll Jaidi over Junior-VM kravet i diskos i første forsøk, Fine barne og ungdomsresultater på Leikvang lørdag, og nå altså utrolig sterke 57,19 med seniordiskosen av Sven Martin Skagestad.
Alt dette før sesongen er kommet skikkelig i gang.


Tekst: Kjell M. Ebbesvik
Foto: Friidrett.no


STIKKORD

Diskos, friidrett, Norsk juniorrekord


Andre innlegg som kan være av interesse