mai 22, 2014

Yeimer Lopez Garcia Stjal Showet På Bislett i Kveld

Norna-Salhus

Yeimer Lopez

Under åpningsstevnet på Bislett i kveld, var det Yeimer Lopez Garcia, Norna-Salhus som stjal showet da han løp 800 meter på verdens nest beste tid i år – 1,44,01.Med hare på første runden ble 400m passerte på 51. Derfra og inn var det sololøping og ren utklassing av Norgeseliten med Henrik Ingebrigtsen i spissen. De beste Norske havnet på godt over 1,48. En fantastisk prestasjon av Yeimer. Så sent som sist søndag var Yeimer i Åsaneløpet og delte ut medaljer til barna i Barneløpet. Etter dugnaden i Åsaneløpet bar det til Leikvang der han løp en 600 meter test på 1,14,9, (Vebjørn Rodals Norske rekord er 1,15,29). Den meget sterke test tiden har blitt holdt tett til brystet, kanskje for vise det gode nivået først på Bislet i kveld. Med en god nok hare på Bislet, visste man det ville komme en god tid. Men 1,44,01 der han løp siste runden alene er en utrolig prestasjon og en sterk tid på verdensbasis. Nå er det håp om at dette gir åpning til Dimond League stevnene videre. VI ER STORLIG IMPONERT OG KAN BAR GRATULERE SÅ MYE

Også Sulumu Kashafali Løp Fort På Bislett

Norna-Salhus hadde også en annen utøver med på Bislet torsdag kveld. Salhumu Kashafali (f.93) som fortsatt er juniorløper, sesongåpnet med gode tider på 100 meter. Først ble det 10,98 i forsøksheatet, som kvalifiserte til plass i B-finalen. I B-finalen som løp i vind minus 0,3 ble det andreplass og så god tid som 10,77. Det er hans tredje beste tid noen sinne. Normalt har Salumu en god formstigning utover i sesongen. Skulle det skje i år også, kan det bli meget hyggelige sprinttider videre utover i sesongen VI GRATULERER SALUMU MED EN STRÅLENDE SESONGÅPNING.


Tekst: Kjell M. Ebbesvik Foto: NTB Scanpix


STIKKORD

800m, Bislett, friidrett


Andre innlegg som kan være av interesse