februar 19, 2021

SYLVI EBBESVIK ER DØD 66 ÅR GAMMEL

Norna-Salhus

Vår kjære Sylvi døde fra oss i dag onsdag 11. juni kl. 04.05 på Haukeland Sykehus.
Sylvi fikk tilbakefall av kreft for tredje gang i mai 2013. Siden da har hun vært gjennom utallige behandlinger. Alle Cellegifttyper og kreftmedisin var forsøkt, men hjalp bare delvis.

Når det for en tid tilbake ble påvist spredning til nyrene ble ting dramatisk forverret.
Hun overvar Framolekene på Fana Stadion lørdag 31. mai, men samme helg skjedde det store forandringer. Tirsdag 3. juni var hun på kontroll ved Haukeland Sykehus, og ble innlagt ved Kreftavdelingen samme dag. Siden da gikk det fort feil vei. Nyrene sviktet, og det kom vann i lungene. Hun var tapper og optimistisk til det siste, men onsdag morgen var det slutt på kreftene og plagene. Hun døde med sin sønn Eddie Mikal og sin mann Kjell ved sin seng.

Sylvi ble Norna-Salhus sin første kvinnelige medlem i 1963. Hun påtok seg tidlig tillitsverv, og hadde rundt 50 år i ulike verv i Norna-Salhus. I tillegg har hun hatt en rekke verv i ulike utvalg gjennom mange år i Hordaland Friidrettskrets.
Hun var meget sentral i alle Norna-Salhus sine store og mindre arrangement i nær 50 år. Også når HFIK stod som arrangør av store mesterskap og stevner, hadde hun viktige roller.
Sylvi ble først kretsdommer i friidrett rundt 1970, så Forbundsdommer litt senere.
Hun er tildelt Norna-Salhus sitt hederstegn, og var æresmedlem i Norna-Salhus. Hun har Norges Friidrettsforbunds diplom for administrativt arbeid. I 2013 fikk hun kulturprisen for Arna og Åsane, og senest under Kretstinget på Voss i vår fikk hun Friidrettens Venners ærespris for administrativt arbeid.

Sylvi jobbet mest i kulissene, og var ikke den som stakk seg frem. Manglet stevneleder elle seader under Karusellstevnene på Fana Stadion, tok hun ansvar uten at noen engang merket det. Det hele bare gled som normalt.
I svært lang tid har hun vært oppmann for sportslig utvalg og barne og ungdomsutvalget. Jobber hun hadde til det siste. Hun rakk nesten å gjøre ferdig påmeldingene til Tyrvinglekene og Verdensungdomsspelen, før kreftene tok slutt. Det mumlet hun om til det siste. Hun hadde liksom noe over seg som ikke var fullført.
Slik var Sylvi. Pliktoppfyllende, omsorgsfull, og omtenksom, der hun alltid satte seg selv til sist.

Nå er hun gått bort, og savnet vil bli stort fra familie, venner og i friidrettsmiljøet.
Takk for alt.

Eddie Mikal og Kjell Ebbesvik

 


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse