september 4, 2014

Erik Tysse viste kappgang i verdensklasse under karusellstevnet

Norna-Salhus

Når Norna-Salhus arrangerte Karusellstevne Nr.5 på Fana Stadion tirsdag kveld, var Erik Tysse på startstreken på 3000m kappgang. Erik er lojal, pliktoppfyllende og en god bidragsyter til fellesskapet. Så når han ble bedt om å gå 3000m kappgang for å styrke serielaget, var svaret som alltid ja.

Det ble en flott oppvisning og et flott resultat i verdensklasse med tiden 11.20,80. Erik ga alt og var sliten ved målpassering. Men som han sa: Hadde jeg ikke fått alle skadeproblemene tidligere i år, ville vel persen på 11,06 stått i fare.
Denne flotte oppvisningen kunne man fått på et fat i siste helgs KM. En utøver i verdensklasse som hadde løftet KM, og imponert både aktive og foreldre. Men på forespørsel om Erik kunne få gå distansen som innlagt øvelse når øvelsen allerede stod på programmet, så var svaret nei. Nå måtte kappgangdommerne på nytt komme til Fana Stadion. Stor takk til alle fra kappgangmiljøet som stilte opp og hjalp oss. De fikk oppleve stor idrett som takk.

Det viser at våre beste fra verdensklasse og videre nedover ikke bare er opptatt av egne individuelle resultater, men stiller opp for klubben og vil bidra i fellesskapet for gode resultater i lagkonkurranser.
Dette er tydelig vist de siste dagene av Erik Tysse som gikk 3000m kappgang tirsdag, av Erik Hovlandsdal som løp en godt 5000m i KM, og av Jonathan Varela Byrkjenes, Tresteghopper som hoppet 6.80 i lengde, og i tillegg løp 100m og 400m i helgen. Disse holdningene må plantes hos den enkelte i hele organisasjonen.

I Herreserien ligger vi i øyeblikket som nr.3 på landsbasis, bak Tjalve og Sandnes. Utfordringen blir å holde BUL i Oslo bak oss og beholde tredjeplassen. Vi har få men gode seniorutøvere. At Sindre Almsengen forlot oss viser bare at det ikke betydde noen verdens ting, bortsett fra at vi sparte masse penger på middelmådige resultater.

Vi har allerede høyere poengsum enn i fjor både i Kretsserien og i den landsomfattende serien for menn. I Kretsserien kan det gå mot nok en seier.
Mange av våre utøvere har løftet seg og tatt et langt steg i riktig retning i år. Vi har fått flere henvendelser om overgang fra unge meget gode utøvere i Norgestoppen. Så får vi se hva økonomien tillater.
Ja vi er så absolutt på rett vei.


Kjell M. Ebbesvik


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse