april 13, 2015

Erik Tysses mål er 50 km i OL i Rio

Norna-Salhus

IMG_0349.JPGSist lørdag gikk Erik Tysse inn til en sterk 5.plass i det internasjonale stevnet i Podébrady, Slovakia på tiden 1,22,15 som betyr at han har greid A-kravet til VM i Bejing i sommer. Men på 50 km sliter han og tidligere i år på et stevne i Mexico måtte han bryte da problemene oppstod etter 3 timer ut i konkurransen. Han er derfor ikke kvalifisert for 50 km i VM i Bejing. Fastlegen jobber med å finne årsaken til problemene.

«-Vi har full kontroll på pulsen hans under veis og ser på hjertefrekvensen at det ikke er noen maksimal belastning på det punktet. På meg virker det som om det er opptak av karbohydrater under veis som fører til at Erik må bryte», sier trener Stephan Plätzer. Dersom legene ikke finner ut av problemene så blir neste internasjonale konkurranse for Erik 20km  i spanske Murcia på selveste 17.mai

Opprinnelig reportasje fra Friidrett.no


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse