april 15, 2015

Nornasuksess i Nye Fristafetten

Norna-Salhus

 Det ble en fin tirsdags kveld for oss i Norna-Salhus under den nye Fristafetten som i år ble flyttet fra Espeland til nye Arna Idrettspark i Indre Arna.

 Seier i herreklassen, og seier i kvinner junior. I herrenes juniorklasse ble det 2. plass og et 2. lag som også gjennomførte med stil. De unge lovende som løp i mixet klass 11-14 år løp alle oss meget godt, og havnet til slutt som nr.4 av de i alt fjorten lagene som stilte til start.

 

SEIER I HERREKLASSEN:

Det største var nok seieren i herreklassen, der vi var nær en langside foran vår argeste konkurrent og Bergens store stafettklubb IL. Gular i mål. Vi åpnet med Josh-Kevin Ramirez Talm (f.97) på den 600 meter lange første etappen. Her var det ganske jevnt mellom de fire første lagene. Torbjørn Lysne gikk knallhardt ut fra fjerde plass for Gular og fikk fort en luke, men Per Magnus Solli (f.91) løp jevnt og godt, og vekslet nå som nr.2, ikke alt for langt bak ledende Gular. På den 850 meter lange 3. etappen som også har en lang og hard bakke løp vår internasjonalt meget gode YeimerLopez Garcia (f.82) (1,43,71 på 800m i 2014.) en fantastisk etappe. Hvor stor ledelsen egentlig var da han ga pinnen videre til Tomas Skjæråsen (f.95) vet vi ikke helt sikkert, men ledelsen var nå betydelig, og speaker opplyste at avstanden var på 10 sekunder. Tomas løp så de neste 600 meterne med en liten stigning totalt på etappen. Han løp en godt gjennomført etappe, og kunne videre overlate pinnen til Erik Hovlandsdal (f.89) som la ut på sin 1800 meter lange, og stafettens klart lengste etappe. Bak seg hadde han en så god løper som Marius Vedvik fra Gular. I realiteten var vi vel aldri truet etter at Erik fikk pinnen med et solid forsprang. Med så pass god tid som 3,45 på 1500 meter i bagasjen, måtte det vel skjedd ett eller annet med Erik om han skulle bli innhentet. På siste 200m var det kun å kruse inn for Jonathan Varela Byrkjenes som sikret en meget hyggelig seier til Norna-Salhus. Sterk løping av alle våre, og med to så gode løpere som Yeimer og Erik på de leste etappen gikk det altså meget bra for herrelaget vårt denne gang. Herreheatet hadde hele 28 lag på startstreken, etter som alle herreklassene startet samtidig.

 

MEGET GOD LØPING OGSÅ AV JUNIORKVINNELAGET

De unge jentene som dannet kvinner juniorlaget leverte også en meget sterk innsats, og kom i mål som nr.3 av alle, og meget klar vinner av kvinner juniorklassen. Kun Gneist og Gular sine seniorlag var foran i mål. June Sæbø Tveit (f.99) åpnet igjen respektløst, og la seg som nr.2 i feltet bak storløperen Martine Eikemo Borge som har 2,05 på 800m. June vekslet som nr.2 og ga pinnen til stafettdebutant Elise Søvik (f.97) som løp en flott 300 meter på ca. 43 sekunder. Der etter overtok Cecilie Landro (f.94) som egentlig er maratonløper og Norsk mester i ultra. Hun løp en fin 850 meter med stigning. På den neste 600 meter lange etappen løp en annen stafettdebutant Solveig (f.99). Også hun gjennomførte en god etappe, før Silje Lindstad (f.97) la ut på den lengste 1800 meters etappen. Avstandene bakover var da blitt lange, så det gikk mot en fin seier og tredjeplass totalt i mål. Siste 200 m ble løpt av Soretti Wathne (f.97) i fin stil og med et godt steg. Altså solid løping også av alle jentene.

 

JUNIORLAGET TOK 2. PLASSEN

Også juniorguttene løp godt, og allerede etter første etappen var vi godt med. Mats Nordanger løp første 600 meters etappen på så god tid som 1,27, og vekslet som nr.5, kun med de fire beste seniorlagene foran.  15 år gamle Joakim Nielsen fulgte godt opp men flott 300 meters etappe, før Bjørn Rusten Lundberg la ut på 805 meters etappen, Han og videre Alexander Meyer på de neste 600 meterne gjennomførte gode etapper. Det gjorde også Jørgen Tvedt på lengste og Simen Gjerde som avsluttet på den siste 200 meter etappen. En meget flott og hyggelig 2. plass i herrenes juniorklasse, der vi også hadde et 2. lag som gjennomførte med stil.

 

MIX-LAG I 11-14 KLASSEN

Blant de yngste stilte vi dessverre kun lag i Mix 11-14 denne gang. Vi burde i alla fall hatt tre- fire lag i rekruttens mix klasse, for her har vi mange og mange talentfulle unge.

På mix-laget løp først Fredrik Gullaksen (12) en 400meters etappe. Så overtok Celina Schicht (12) for å løp de neste 200. Der etter fulgte Aron Valencia (13) på 300m, og Eivind Herdlevær (13) på 200 meter motbakke. Martine Hjørnevik (14) løp lengste på 450 meter, og unge frøken Coulson (12) avsluttet på den siste 200 meteren. Laget løp inn til en god 4. plass, men de unge var ikke helt fornøyd med ikke å komme på pallen denne gang. Mange talentfulle unge som vi vil få stor glede fremover.

 

TAKK TIL ALLE FOR EN FLOTT KVELD MED MYE GOD LØPING I INDRE ARNA 14. APRIL 2015.    


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse