mai 11, 2015

4 plass i Holmenkollstafetten for jr. guttene

Norna-Salhus

HK-stafetten_2015

Lørdag var jr. guttene i aksjon under «vårens vakreste eventyr» Holmenkollstafetten. Det var flotte forhold, og som alltid en flott ramme rundt gigant arrangementet med over 40 000 løpere i aksjon på samme dag. Årets stafett endte med 4.plass for norna laget som løp inn til tiden 57,52. Laget bestod av disse løperne:

1. 1200m Tomas Skjæråsen Norna’s sterkeste jr. på 800m, hadde fått æren av å åpne med 3 runder på Bislett. Selv om Tomas i dag ikke nådde helt opp mot sitt beste nivå, gav han laget et godt utgangspunkt med en 4 plass.

2. 1100m Aleksander Meyer Aleksander hadde egentlig meldt avbud til stafetten, men da vi trengte en solid løper for å fylle de mest krevende etappene, droppet han russefeiringen til fordel for laget. Han løp en ok etappe, men med 8 beste etappetid er det ikke helt opp mot Aleksander på sitt beste.

3. 600m Samuel Gyedu En av Norges raskeste jr. sprintere på 60 og 100m. Imponerte ved å løpe en god 600m på 4 beste etappetid, og for Norna var dette 6 sekunder forbedring fra i fjor.

4. 1800m Negussu Solomon Bedelu, på sitt beste er Solomon en meget god løper med perser på 1,51 på 800m og 3,55 på 1500m. Han har vært borte fra friidretten et par år, men er nå i full gang med trening, ledet av Jan Hordvik. Vi lagledere overvurderte nok hans kapasitet, på en så krevende etappe, og ser i ettertid at vi hadde kunne utnytte hans fartsresurser mye bedre på en kortere distanse. Det ble 11 beste etappetid.

5. 1000m Mats Nordanger, ble etappevinner, med etappetid 3,34, 8 sekunder bedre enn fjoråret. Hentet inn 9 sekunder på vinnerlaget Orion, 1 sek på Tjalve som ble nr. 2 og 8 sek på Skjalg som tok 3 plassen

6. 1300m Vetle Thorn Bergsvik, Dette var en meget sterk etappe av Vetle, som fikk nest beste etappetid men på samme sekund som Vetle Løchting fra vinnerlaget Orion. Vetle hentet 18 sekunder på Tjalve’s Magnus Hanevig Pettersen og 22 sekunder ble hentet på Skjalg.

7. 1890m Bjørn Rusten Lundberg , løp en imponerende etappe med 6,29 og 3 beste etappetid i motbakkene opp til Besserud. Bjørn ble bare slått av vinnerlaget Orion med ca 10 sek, og det var kun 1 sek opp til Skjalg som hadde nest beste etappetid. Tjalve ble hentet med 30 sek.

8. 1800m Sondre Herland, hadde fått den krevende utfor etappen ned fra Besserud. Sondre hold godt følge med de fleste lagene, og var bare 10 sek fra 3 plassen på etappen. Det ble 8 beste etappetid, men her var det jevnt.

9. 650m Ahmed Ali, er nykommer i Team-long, og vi var på forhånd litt usikker på om han ville holde en distanse på 650m. Frykten var ubegrunnet, og Ahmed løp en meget bra etappe på 1,41 og 3 beste etappetid.

10. 2800m Jørgen Tvedt , laget var nå inne i en meget god fase av stafetten og på de siste 9500 meterne fra og med 5 etappe t.o.m. 10 etappe var vi nest raskest, bare slått av vinner laget Orion med 13 sek. Det var jevnt, men på disse etappene løp vi 9 sek fortere enn Skjalg og vi hadde hentet 47 sekunder på Tjalve. Jørgen løp også en god etappe med 7,58 på lang etappen og 3 beste tid.

11. 1540m Torbjørn Espeseth, er debutant i Homenkollstafetten, og løp en meget bra etappe med 6 beste etappetid. Torbjørn har hatt en enorm utvikling i vinter med 50 sek forbedring på 3000m. Fortsetter det slik er det ikke lenge før Torbjørn er klar for de mest krevende etappene.

12. 370m Salumu Kasafalli , er en av landets aller beste sprintere, og hadde sagt ja til å gå opp litt på distanse for å hjelpe laget til en god plassering. Salumu løp også denne etappen i fjor på en utmerket måte, og ville nå teste om han var blitt sterkere gjennom vinteren også på litt lengre distanser. Det ble litt kluss i vekslingen der det gikk 12-14 sek, så vi fikk dessverre ikke sett hva den reelle løpstiden ble. Dette er dessverre slikt som kan skje i Holmenkollstafetten.

13. 1060m Åsmund Aas Andersson, løp samme etappe som i fjor, og hadde som mål å gjøre sin del av jobben for at laget skulle få fremgang. Det klarte han på en utmerket måte, med 6 beste etappetid, og 6 sekunder forbedring fra fjoråret.

14. 840m Jon Hallvard Bagge, Har vært skadet gjennom vinteren, og har derfor minimalt med løpstrening. Han løp likevel en bra etappe med 7 beste etappetid, og var kun 2 sek bak fjoråret da Simen Gjerde løp denne etappen.

15. 600m Sebastian Perez, Sebastian som normalt ikke løper lengre enn 400m, løp en meget god etappe med 1,41 og 3 beste etappetid. Det er også verd å legge merke til at han søndag også satte ny kretsbeste med 16,32 på 150m under et stevne i Oslo.

Alt i alt kan vi være godt fornøyd med stafetten, men ser at vi ennå har litt å gå på. Vi hadde litt uflaks ved at en så sterk løper som Josh Kevin Ramirez måtte stille til eksamen, akkurat under løpet. Ellers ser vi i ettertid, at vi kunne omdisponert litt på et par etapper, så hadde vi fort kunne hentet mange sekunder. Vi tåler heller ikke rot i vekslinger om vi skal være med å kjempe i teten.

IMG_7645

IMG_7647

IMG_7648

IMG_7640

Arne Tømmernes


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse