juli 27, 2015

Norna-Salhus med stor og god NM tropp

Kjell M. Ebbesvik

Når Hoved-NM i friidrett arrangeres i Haugesund kommende fredag, lørdag og søndag, vil Norna-Salhus sin tropp bestå av i alt 19 aktive. 17 skal delta i individuelle øvelser, og to utøvere kun i staffet, da vi stiller to lag.

Vi har forventninger om flere Norske mesterskap til våre utøver. De vi har størst forhåpninger til, og som kan kjempe om gullet, er

Erik Tysse (Kappgang) Har i årevis levert av ypperste klasse også internasjonalt. Håvard Haukanes har et hakk eller to igjen før han matcher Erik. Bør være en bankers.

Yeimer Lopez Garcia (800m) Har vært ute av trening siden elitestevnet på Bislett. Et kjempetalent som med litt trening kan vinne NM. Har holdt styrketreningen vedlike og har nå hatt noen løpsøkter som har gått greit. Vi tipper at han tar NM-Gullet

Sven Martin Skagestad (Kule og Diskos) Slik det nå ser ut, kan NM-Gullet i kule kanskje ligge nærmest. I diskos har vi fire utøvere som kan kjempe om gullet. Svein Martin har nest lengst i Norge før NM, men er den råeste og tar gullet foran Ola Stunes Isane, Fredrik Amundgård og Magnus Berntsen fra Vidar.

1000 meter stafettlaget blir ikke toppet med Yeimer Lopez Garcia på førstelaget. Han har vært lenge skadet, og trenger et noe mere avslappet forhold til stafetten. Han vil selv løpe på andrelaget. Derfor blir han på 2.laget. For vi har meget stor tro på juniorene som ble Norske seniormestre på 4 x 100m stafett. De skal løpe fort de som vil slå Samuel Gyedu, 100m 10,80 – Salumu Kashafali 200m etappen og med 10,49 på 100m, og bør da løpe rundt 21,50 på 200m. Sebastian Perez med 21,48 på 200m og 34 tallet på 300m, og Josh Kevin Ramirez Talm med 47,46 på 400m i år. Et juniorlag av ypperste klasse, og som blir vanskelig å slå.

Andrelaget vil bestå av Erik Johansen (vi tipper ca.11,50) Jonathan V. Byrkjenes (mellom 22 og 23 et sted på 200m), Per Magnus Sollie (ett sekund bak Lysne i Fristafetten indiker greit nivå.) Så kommer Lopez som kan gjøre hva som helst. Annet laget blir spennende.

Men flere vil markere seg, og kan kjempe om medaljene og gode plasseringer

Salumu Kashafali ligger nærmest NM-Sølvet (som han tok i fjor). Jays tar gullet, om han stiller, men det er flere unge som lusker i buskene. Ingen ting er gitt for en NM-Sølv, men vi håper og tror på Salumu.

Johs Kevin Ramirez Talm kan være en medaljekandidat, om han løper opp mot sitt beste som så langt er 47,46 på 400m. Har tredje beste seniortid på forhånd.

Erik Hovlandsdal som har slitt med skader er i stigende form, og kan være en outsider til medaljene på 1500m. Dessverre er hinder satt slik på tidsskjema at det må utgå hvis det blir 1500m finale.

Beatrice Llano og Trude Raad tar de to første plassene i slegge, men Helene bør kunne konkurrere om bronsen med Katja Vangsnes som ikke leverer som før.

Christian Boe Helland er vi litt usikre på. Med god form kan han være med blant de beste både i høyde og tresteg.

Mari Aarø i tresteg ligger ikke langt bak de beste, og det kan fort bli medalje.

I tillegg til Salumu og Josh Kevin, så har spesielt Sebastian Perez, men også Samuel Gyedu levert svært så gode sprinttider i år. De løper nok fort også i Haugesund.

Jon Nerdal årsdebuterte med seniorsleggen søndag, og kastet hele 57,45 som er femte beste i Norge så langt i år. Medaljene går vel kanskje over 60 meter, men man vet aldri.

Mona Ekrol Jaidi er noe ustabil i diskos, men kan hun forbedre årsbeste sitt på 48,24, kan hun komme blant de tre på pallen.

Vilde Ingvaldsen (f.99) og Sondre Kolbjørnsen (f.95) er debutanter, og begge har tatt kravene i år med fine resultater 47,25 på Vilde, og 50,62 på Sondre..

Vi har ambisjoner, og tror at de aktive leverer. For de fleste av våre utøvere er dette kanskje sesongens viktigste stevne.

Kjell M. Ebbesvik og Jonathan V. Byrkjenes blir ledere, i tillegg til trenerne Robert Ingvaldsen, Jan H. Hordvik, Stephan Platzer, og Ketill Hanstveit.

Det skal kjøres med privatbiler, og overnatting skjer på Thon Hotel.

En stor og flott tropp med unge meget talentfulle utøvere. Det blir nok en flott og spennende helg i Haugesund.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse