september 3, 2015

BENDIT-LEKENE GÅR TIL HELGEN

Norna-Salhus

Tekst : Kjell M. Ebbesvik.

BENDIT_Logo_2011_rgbBendit-lekene er en Kretskonkurranse som arrangeres for 13 og 14 åringer i tre regioner i Norge. Her vest konkurrerer Hordaland, Rogaland, Agderfylkene, og Sogn og Fjordane på Osterøy kommende helg..

Norna-Salhus har fått med to utøvere på Kretsens lag:

Eivind Herdlevær i gutter 13 som skal løpe 1500 meter, og

14 år gamle Martine Hjørnevik som skal delta i 60m, 200m, 60m hekk og 200m hekk. Martine er Norges beste hekkeløper i 14 års klassen og har i år satt Norske aldersrekorder på begge hekkedistansene.

Men det bør ringe en bjelle når en stor klubb som Norna-Salhus kun har to utøvere på kretslaget i disse klassene. Tar jeg ikke mye feil så hadde vi hele 16 aktive med på laget for en del år tilbake.

Går vi ned i 8-9-10 års klassene har vi 30-40, der mange er svært lovende, og allerede blant de beste her vest. Som eksempel hoppet en niåring 1,15 i høyde – uten å ha trent høyde – senest mandag under vårt rekrutteringsstevne på Åstvedt, og der var det mye mer å glede seg over.

Men det må settes inn rekrutteringstiltak i klassene over, for der er det altfor tynt, selv om vi har toppene i Norge i flere øvelser i 12-årsklassen både for gutter og jenter, og en 12 åring som ingen visste kunne hoppe høyde. Han hoppet 1,33 på Åstvedt mandag.

Rekruttering til kast får vi ikke gjort så mye med i øyeblikket, for det er ikke ett eneste sted i Åsane det går an å drive kasttrening – en bydel med 40.000 mennesker. En skam for Bergen Kommune – og idrettsbyen Bergen (He-he).

Skal vi være godt representert på Kretslaget for 13-14 åringer, som videre skal til UM som 15-åringer, sa er det utvilsomt en jobb som må gjøres.

 

Kjell M. Ebbesvik.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse