september 14, 2015

INGEN OVERRASKET MER ENN VETLE BERGSVIK THORN I UM

Kjell M. Ebbesvik

ID0A1053Det var nok unge Vetle Bergsvik Thorn (f.99) som overrasket mest under Norsk Ungdomsmesterskap som ble arrangert på Lillestrøm i helgen. Fredag vant han 1500m hinder på en overbevisende måte, da han løp inn på tiden 4,30,40 og senket persen med nær 10 sekunder og satte klubbaldersrekord for Gutter 16 i Norna-Salhus. Under søndagens 3000 meter gjorde han det igjen. Løp våkent underveis, og viste seg meget sterk på slutten. For 600 meter før mål passerte de 8 sekunder bak et skjema til 9,00. Slutt tiden på 8,57,77 viser at det ble løpt skikkelig fort på slutten, og at Vetle hadde massevis av krefter å ause av. Løpsstyrken har han opparbeidet seg gjennom harde intervalløkter. Det viste at han hadde det ekstra som skulle til i spurten. Han slo også Robert Hisdal sin klubbaldersrekord Gutter 16 med rundt 9 sekunder. Da kunne en fornøyd Vetle reise hjem med to GULL i bagen.

Den andre medalje som gikk til en Norna-Salhus utøver var det Helene Sofie Ingvaldsen (f.96) som stod for. Hun tok sølvet i Diskos J-18/19 med resultatet 40,63 og satte årsbeste med noen centimeter. Igjen et eksempel på at vår unge utøvere prester som best i mesterskap.

Jon Nerdal (f.96) var med i diskos G-18/19. Han kastet 35,74 og ble med det nr.6. En øvelse han ikke trener på. Han vant slegge fredag.

Silje Lindstad (f.96) var akkurat på grensen til å havne i A-heatet på 800m J-18/19, men tippet dessverre feil vei og havnet i heat nr.2. Her måtte hun gjøre alt arbeidet selv, og da er det imponerende å vinne heatet, og senke persen til 2,19,60. Hun ble nr.7 totalt.

Elise Søvik (f.97) ble nr.8 i finalen på 200 meter og fikk tiden 26,86 som er rundt 1/10 bak persen..

Inga Amalie Iversen ble nr.9 i kule J-15, og var dermed den første som ikke nådde finalen med resultatet 9,26.

Vår ferskeste 800 meterløper – Helene Thorsen (f.97) ble totalt nr.13 da hun løp sin andre 800m noen sinne på tiden 2,30,43.

Til slutt hadde vi et lag på 1000 meter stafett, som løp inn til tiden 2,24,96 og ble nr.5 med to reserver på laget. God løping og flott debut. Med en forsterket utgave i 2016, har vi stor tro på en pallplass.

DET BLE EN FLOTT, HYGGELIG, OG GOD NORNAHELG I LILLESTRØM UNDER ÅRETS NORSKE UNGDOMSMESTERSKAP.

VÅRE UTØVERE HENTET HJEM I ALT 15 MEDALJER SOM FODELER SEG SLIK:

6 GULL – 7 SØLV OG 2 BRONSER.

MED DET BLE VI EN AV DE BESTE KLUBBENE PÅ MEDALJESTATISTIKKEN.

Vi merket oss at de store Oslo klubbene stort sett var usynlige i mesterskapet, og at mesterskapet var Vestlands dominert med Søril fra Grimstad og noe fra Trøndelag i tillegg. La oss få en slutt på at aktive reiser til Oslo for å bli ødelagt, og la oss markedsføre Bergen med sine utdanningsmuligheter, gode treningsfasiliteter og gode trenere.

TAKK TIL ALLE DE AKTIVE FOR MEGET GOD INNSATS.

OGSÅ TAKK TIL VÅRE TRENERE FOR GOD OPPFØLGNING AV DE AKTIVE,

OG EN STOR OG SPESIELL TAKK TIL VÅR SJÅFØR LINDSTAD SOM IKKE BARE STILLTE 16 SETERS BUSS TIL DISPOSISJON, MEN VAR SJÅFØR, SPANDERTE MAT BEGGE VEIER, (5.000.-) OG SOM OM IKKE DET VAR NOK –

VIL HANS FIRMA INNGÅ SPONSORAVTALE I 2016. HELT FANTASTISK. RØRENDE FOR EN GAMMEL SLITER, SOM FIKK VÆRE EN AV LEDERNE OGSÅ DENNE GANG.

TAKK TIL DERE ALLE.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse