november 3, 2015

Norna-Salhus fortsatte feiringen

Norna-Salhus

FellesbildeDSC01967

Tekst : Jonathan V. Byrkjenes
Foto : Oddvar Mork

Før vi kommer til prisutdelinger og fortellinger fra selve jubileumskvelden må vi starte fra begynnelsen. Dette er Norna-dagen.

 

DSC01944Klokken 09:45 var det oppmøte i Leikvanghallen for alle aktive i klubben. Det var rundt 70 mennesker til stede, en fin økning fra i fjor. Elisabeth Birkeland fra Olympiatoppen var første foredragsholder, foredraget hadde kosthold som tema og fokus på økt prestasjon grunnet bedre ernæring. Videre holdt anerkjente Tor Haugland, som blant annet trener vår Martine Hjørnevik, foredrag ”Hva gjør man i trening av barn 11-14 år og hva gjør man ikke”.  Utøvere, foreldre og trenere fulgte nøye med de to faglige, og innholdsrike foredrag.

 

DSC01947

 

 

 

 

 

DSC02012FraDSC02020 klokken 12:00 var det duket for fellestrening i Leikvanghallen.
Det var lett å se at det var stort for våre barn og ungdommer å trene side om side sammen med våre beste utøvere. Trening- og konkurranseerfaringer ble utvekslet både utøvere i mellom og trenere seg i mellom.

DSC02050

DSC02052

 

Etter treningsøkten som varte i underkant av et par timer var det duket for en nydelig felleslunsj. Her stod Liv Jensen og Elin Asbjørnsen i spiss
en med god hjelp fra Sølvi Iversen, et praktfullt måltid. Målet med en slik fellessamling som Norna-dagen er å stimulere til økt fellesskapsfølelse, og dermed bidra til et bedre klubbmiljø. Norna-dagen var etter min mening en meget vellykket tilstelning.

 

80 års jubileumsfest.

Salhushallen var pyntet til fest. Lekkerbisken bidro med servering av tre-retters middag.  Cato Jensen var toastmaster, og bidro med flere gode innslag, også med støtte fra Claus Sellevold. Det var 64 mennesker til stede under festen. Spesielt gøy å se svært mange aktive, men også mange av våre trofaste støttespillere og medlemmer gjennom en rekke år var til stede.  Friidrettsforbundet var representert med president Tore Hordnes som holdt en flott gratulasjonstale hvor han skrøt over mangfoldet til Norna-Salhus, både på idrettsbanen og kulturmessig. En oppfordring ble gitt til å vekke Norna-bandet i anledning Hoved-NM på Askøy, noe som skapte stor glede blant publikum.  Vi fikk også oppleve en flott historisk tale ved Knut Langeland.

2015-10-31 22.57.55Hederstegnkomiteen delte ut hederstegn til tre mennesker for positive tjenester over tid til Norna-Salhus i minimum 10 år. Utmerkelsen gikk til trener og den tidligere sportslig lederen, Arne Tømmernes. Trener og organisator for de yngre, Lilly Ekroll.  Og til vår fremste støttespiller, Trond Mohn som har gitt store og nødvendige bidrag i alle år. En stor gratulasjon rettes til nevnte hederspersoner.

 

 

 

 

De beste sportslige re2015-10-31 23.23.28sultatene ble priset og belønnet.  For å nevne noen som har utmerket seg spesielt; Josh-Kevin Ramirez Talm, Salumu Kashafali, Erik Hovlandsdal, Sven Martin Skagestad, Erik Tysse og Yeimer Lopez.

 

2015-10-31 23.30.31 2015-10-31 23.31.08Den høyeste utmerkelsen Dr.Steens pokal er en vandrepokal som hvert år blir delt ut til den utøveren i klubben som gjennom framgang, resultat, innsats og stabilitet har vist å være den beste aktive i klubben.  Den gikk til Sven-Martin Skagestad for utmerket

karakter. Resultatmessig har Sven Martin oppnådd 18,07m i kule, og 61,53 i diskos. Sven Martin tok to gull under junior-NM i Byrkjelo og to gull under Hoved-NM i Haugesund.

Avslutningsvis vil jeg takke for en flott helg, og videre rette min gratulasjon til idrettslaget Norna-Salhus, dets medlemmer og til Sven Martin Skagestad.

/Jonathan V. Byrkjenes


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse