april 17, 2016

Gull og sølv under KM terrengløp på Skansemyren

ID0A4609
Varegg Fleridrett stod som arrangør for årets KM terrengløp og hadde benyttet det lille arealet på Skansemyren godt og hadde laget krevende løyper. Det var mange som gikk på en smell.

ID0A4614
Først ut var rekrutter og og de yngste klassene. Dessverre var det ingen Nornaløpere å se, det var skuffende. Først i 14- årsklassen hadde vi med en deltaker.
Didirik Prestegård Hansen tok sølvmedalje på 800m som var en runde i løypen. Triatleten gjorde en bra innsats, men trenger nok flere løp for å bli vant med å løpe slike harde løp.

ID0A4618
I gutter 17 år hadde vi 2 gutter med, Vetle Bergsvik Thorn som tok sølv i UM terrengløp forrige helg og Torbjørn Espeseth. Det gikk relavtivt rolig ut fra start på 1500 meteren (2.runder) og Vetle tok teten og ledet hele veien. Ask Friidretts deltaker hadde et ørlite håp mot å ta Vetle i spurten etter å ha hengt seg i rygg, men Vetle hadde god kontroll og satt inn enda et gir på oppløpet og sikret nok et KM gull. Lengere bak slet Torbjørn seg inn til en 4.plass. Grei innsats på en tung dag. ID0A4621

ID0A4638
I gutter 18/19 år løp Jon-Hallvard Bagge inn til gull, eneste deltaker i sin klasse, men han stilte opp til start sammen med de andre gutte og jenteklassene. Han disponerte kreften litt feil og med en litt for hard start fikk han kjenne det på siste runden.

ID0A4628
I jenter 18/19 år hadde vi Silje Lindstad og Helene Thorsen på startstreken. Sistnevnte har hatt en veldig fin fremgang og vist at hun kan løpe fort på 800m og 1500m, men terrengløp er noe eget og derfor var det stor spenning på hvordan hun ville takle det. Fra start på 1500 meteren kjørte ikke overraskende storfavoritten Christina Hopland for arrangørklubben i tet og sikret seieren. Men ikke langt bak var det gjevnt mellom Silje, Helene og Ingrid Ness Johansen, Gneist IL. På slutten klarte Silje å løpe forbi Ingrid og spurtslo henne med 2 sekunder. Helene som hang relavtivt godt med men som måtte gi en liten luke på slutten var uheldig og falt. Medaljene var nok klare, men god innsats av Helene tross alt fall. Løypene var veldig krevende med svinger og kneiker, det var lite rom for hvile.

ID0A4655
I seniorklassen hadde vi kun en deltaker på startstreken. Bjørn Rusten Lundberg som har hatt veldig fin fremgang og trent godt i vinter var i god form. Det var et relavtivt godt heat i menn senior som skulle kjempe om KM gullet på 3000m (3 runder). Bjørn endte på en 7.plass.

Link til resultatliste


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse