mai 24, 2016

Stafett-NM dag II – Trondheim 22.Mai

Norna-Salhus

Tekst og Foto : Jonathan Byrkjenes

På søndag var det klart for dag 2 av NM i stafetter i Trondheim. Nederst finner dere direktelink til herrenes 4x400m. Norna-Salhus var representert med to lag under mesterskapets andre dag.

Begge lag 4x400m

Først ut var 4x400m for menn senior. Utøverne var svært revansjelystne etter vekslingsrotet på 4x100m. Vi stilte med tre av de samme utøverne fra herrenes 4x100m-lag: Sebastian Perez (f.97), Josh-Kevin Ramirez Talm (f.96) og Salumu Kashafali (f.93), inn på laget kom Yeimer Lopez Garcia (f.82).

Sebastian fikk det ikke helt til å stemme på sin etappe, Josh-Kevin tok opp jakten og nærmet seg voldsomt. Etappetid her 47,5, samtidig registrerte vi at Gulars Torbjørn Lysne løp glimrende. På vår tredje etappe løp Salumu Kasfali, som vanligvis bare opererer på de korte sprintdistanser. Han vekslet som nummer 4 med en strålende etappetid, 50 blank. Det var så duket for vår ankermann Yeimer Lopez. Yeimer satt ut i et vanvittig tempo, og viste virkelig at han er i kalasform. Yeimer løpte inn til en flott etappetid på 45,5. Gular ble likevel for sterke. Vår sluttid ble 3,17,04 knappe to sekunder bak vår klubbrekord.

pallenTopp 3 – 4x400m menn senior: 1. 3,15,92 – Gular IL 2. 3,17,04 – Norna-Salhus 3. 3,18,81 – Osterøy IL

June til ElidaNeste stafett var 4×400 for kvinner junior. Vi stilte med tre av de samme utøverne fra kvinnenes 4x800m-lag: June Sæbøe Tveit (f.99), Elida Røssevold (f.00) og Helene Thorsen (f.97) inn på 4x400m-laget kom Elise Sanden Søvik (f.97)

Jentene løp sterkt og kom seg inn til en flott 4.plass med tiden 3,59,38. Det er svært gledelig at de brøt 4-minuttersgrensen. Tiden er ny klubbrekord, den gamle var satt helt tilbake fra 1987. Da løp Tove Herdlevær, Helene Mjelde, Kristine Dahle og Kristin Espetvedt på tiden 4,21,90.

NM i stafetter var en hyggelig opplevelse, miks-klassen var nytt av året, men de fleste klubbene prioriterte de tradisjonelle klassene da det har langt høyere prestisje.

Neste år er NM i stafetter på Hamar, og vi vil kunne mønstre flere sterke lag og vi ønsker selvsagt å revansjere tapet mot Gular https://www.youtube.com/watch?v=dJl2psdYZy4


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse