februar 13, 2017

MANGE GODE NORNARESULTATER I HELGEN

I tillegg til alle de 61 utøverne vi hadde med i Leikvanghallen i helgen, hadde vi utøvere i aksjon både på landslaget/Nordisk mesterskap i Finland, i Tyrvinglekene, og i USA.

__________________________
Tekst: Kell M Ebbesvik
__________________________

God sesongåpning av Sven Martin Skagestad i Finland.

I den innlagte diskoskonkurransen under den Nordiske landskampen i Finland lørdag, kastet Sven Martin 61,67 og ble nr.2 i den rekordtidlige sesongåpningen. Sven Martin var da godt over kravet til U23-EM, drøye 3 meter bak VM-kravet, og resultatet er norsk bestenotering innendørs. Svenni hadde en jevn konkurranse med alle kast mellom 61.25 og 61.67. Seieren gikk til svenske Daniel Ståhl med 66.90, som er tidenes nest beste diskoskast innendørs.

I landskampens kulekonkurranse ble det 17,49 og 6. plass til Sven Martin.

Oda Utsi Onstad ble nr.4 i kvinnenes lengdekonkurranse med et lengste hopp på 6,02, som er årsbeste.

Mari Aarø hoppet 12,46 i tresteg, et resultat som holdt til 6. plass.

 

 

 

 

Tyrvinglekene

Norna-Salhus hadde med noen utøvere også i Tyrvinglekene denne helgen.

Martine Hjørnevik (f.01) ble en av stevnets aller beste utøvere. Lørdag vant hun først 60 meter forsøket i J-16 på tiden 7,98. Så ble det seier i finalen der hun senket sin årsbeste fra 7,98 til nå 7,91 som er like bak fjorårets utendørs pers.  7,88 (+1,0)

Søndag vant hun 60m hekk på tiden 8,74 som er 2/100 bedre enn årsbeste.

Martine løp også en gnistrende 200m som hun vant ganske suverent. Der løp hun inn til solide 25,08 som er det raskeste hun har løpt distansen noen sinne. Utendørs medregnet.

Patric Monga Bifuko (f.96) løp sine to raskeste 60 metere gjennom tidene, da han først perset i forsøket der han ble nr.2 på tiden 7,03. I en jevn finale ble det 4. plass. Her senket han persen igjen – nå til 7,02.

19 år gamle Muhammed Jatta (f.98) som kom fra Tjalve før denne sesongen satte også pers da han ble nr.2 i sitt forsøksheat på tiden 7,10. Han var kvalifisert for finalen, men der løp han ikke.

 

 

Iowa State Classic USA:

Helene Sofie Ingvaldsen, Norna-Salhus, fortsetter med sterk kasting i vektkast. Denne helgen fikk hun opp 19.85, som holdt til en tredjeplass. Ikke langt unna hennes egen Norske bestenotering på 20,11 satt 20. januar i år.

 

Music City Challenge:

Laksevågs Beatrice Nedberge Llano perset nok en gang i vektkast, nå til 19.19, som holdt til en niendeplass. Mona Ekroll Jaidi, Norna-Salhus, ble nr. 29 med 15.23, som er et stykke bak årsbeste på 16,13.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse