juni 11, 2017

MANGE FINE RESULTATER I HELGEN

Kjell M. Ebbesvik

HELENE INGVALDSEN I NCAA FINALEN/USA.

Helene Ingvaldsen (f.96) var kvalifisert til sleggekonkurransen i NCAA-finalen/USA. En prestasjon i seg selv. Der kastet hun 62,30 som sitt lengste. Med det endte hun på 15. plass og fikk ikke kaste finaleomgangene. De to andre kastene var henholdsvis 57,25 og 60,98. Dette var Helenes nest beste sleggeresultat gjennom tidene.

_____________________
Tekst : Kjell Magne Ebbesvik
_____________________

GARDAR GLEDET I NITTEDAL

Norsk Spydgalla ble arrangert i Nittedal i helgen. Meget gledelig seier til vår spydkaster Gardar Johann Fredrikssson (f.94) som tok seieren i herreklassen med 67,43. Hans kastserie: 66,70m – 67,43m – x – x – x – 65,58m. Det meldes at de ugyldige kastene var alle runde 66-67 meter. Nå kaster Gardar stabilt lengre enn på svært lenge. To konkurranser over 67 meter så langt i år lover det beste. Nå ligger 70 meteren like om hjørnet.

 

JONATHEN TOK EN SNARTUR TIL SVERIGE

Jonathan Varela Byrkjenes (f.91) fant en flybillett til gi bort pris, og tok en kjapp tur til Sollentuna like utenfor Stockholm. Der fikk han en trestegkonkurranse som var preget av mange ugyldige hopp. 14,18 ble lengst i godkjent vind. Men hoppet i sjette og siste omgang var langt – betydelig lengre enn de øvrige godkjente. Faktisk rundt 15 meter +/- Det blir nok rundt 15 på Jonathan i år også, og dermed er seriepoengene i boks.

 

SALUMU IMPONERTE I FLORØ

Salumu Kashafali (f.93) imponerte under Florø Friidrettsfestival lørdag. Først vant han forsøket på tiden 10,65, før han klinket til og tok seieren i finalen også Der ble tiden 10,64. Han tok skalpene på gode løpere som bl.a. Kjerpeset, Halonenen og Lysne.

Sven Martin Skagestad (f.95) fikk det ikke helt til å stemme i diskos. Det ble fem ugyldige, og ett kast som ble målt til 59,09.

Florø Friidrettsfestival er et kvalitetsstevne med meget gode resultater, og en rekke utenlandske utøvere som ville stått godt til de Norske. Utrolig at så få Norske utøvere ikke tok turen til Florø, med ekstra Widerø fly oppsatt til/fra Oslo. Såle Jan Frøynes og herr og fru Osa kan lage gode stevner. Det har de vist i 23 år. Jeg var der med tre aktive fra Mosambique med sin trener. Det var en fornøyelse å oppleve årets Friidrettsfestival i Florø.

 

MARIA HORDVIK (f.00) VAR OGSÅ I FLORØ.

Maria Hordvik deltok i forsmaken på Florø Friidrettsfestival – Fjord 1 Ungdomsstevne. Der satte hun fin personlig rekord på 100m med 13,27 +1,7, og senket persen fra 13,50- tallet. Hun er dermed kvalifisert til Ungdoms-NM. En seriøs ungdomsutøver som viser at det hjelper å trene.

 

 

JATTA LØP 200 M PÅ 22,23 I ASKERLEKENE

Muhammed Dodou Jatta (F.98) løp 200 meter i Askerlekene, og ble nr. 5 i menn senior. I Framolekene forrige helg løp han på den meget gode tiden 21,97 (minus 0,5), på fantastiske Fana Stadion.

Josh-Kevin Ramirez Talm (f.96) løp også i Askerlekene men ble disket.

 

Kjell M. Ebbesvik

 


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse