oktober 28, 2017

DET KAN GÅ MOT STERKE SERIERESULTATER

Kjell M. Ebbesvik

Norna-Salhus vil også i år være blant de beste klubbene i NFIF’s lagserier. Med få dager igjen før fristen utløper 31.d.m. tyder det på at det blir 2. plass til herrelaget, og 3. plass til damelaget.

Også i 2016 ble det 2. plass til herrelaget, og det er 13. gangen at vi blir nr.2 i den landsomfattende serien for menn. Vant gjorde vi i 2004 og 2005.

Det unge damelaget har hele tiden blitt litt bedre. Fra 8. plass i 2012, til to år med 6.plasser, og der etter to nye år med 5. plasser, så er vi altså nå oppe på en fin 3. plass bak to av de store klubbene i Norsk kvinnefriidrett – Tjalve og Tyrving. Vi har tidligere blitt nr.2 tre ganger. Det var i 2002, 2003 og 2009, men årets poengsum er den nest høyeste vi har hatt gjennom tidene.

I 1990 – altså for snart 30 år siden, hadde vi løftet Norna-Salhus fra et ordinært og traust nivå i Norsk Friidrett, til å bli en av de bedre klubbene. Enkelte mente at dette var et kortsiktig «blaff». Det ble det altså ikke. Vi vant 4. div. i 1990, 3. div. i 1991, og 2. div. i 1992 – alt på nye rekorder for den enkelte divisjon. Så etablerte vi oss i toppen av Norsk herreserie.

Ser vi litt på de lokale Kretsseriene, så tyder alt på at vi i år vinner både dame og herreserien. Det er 8. gangen at vi vinner både dame og herreserien samme år. Det skjedde i 2000-2001-2002-2003-2004-2005, og sist i 2009. Herreserien har vi vunnet sammenhengende siden 1999.

Så venter vi i spenning på resultatene fra gutte og jenteseriene, der jentelaget vil konkurrere om seieren, og guttelaget om en 3. plass bak Gneist og Fana. Så rapporterer BU-sjef Frode Bergheim om sterke resultater også for 2. og 3. lagene både for gutter og jenter, der det kan bli flere seire, og opprykk fra lavere divisjoner for alle de fire lagene på gode resultater. Ting tyder på at vi kan ha to lag i øverste divisjon for jentene til neste år. Noe som viser stor bredde med høy kvalitet.

Link til Enkeltresultater første- og andredivisjon

Kjell M. Ebbesvik


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse