april 12, 2018

SUKSESS FOR DE UNGE I FRISTAFETTEN

Kjell M. Ebbesvik

Det er vel ingen hemmelighet at det er tynt på løpssiden for herrer og damer senior i Norna-Salhus for tiden. De som løp på herrelaget i seniorklassen var gutte og juniorløpere, der tre av disse igjen var tresteghoppere. Unntaket var Erik Hovlandsdal, som til gjengjeld løp den 750 meter lage 3. etappen svært godt. Han hadde nok beste etappetid. Vetle Bergsvik Thorn (19) hadde fått den lengste etappen på 1500m, og løste oppgaven på en glimrende måte. Om noen hadde bedre etappetid, så må det ha vært Vidar Dahle fra Gular. For Vetle slo en så pass god løper som Espen Roll Karlsen fra Gneis med ikke langt fra 10 sekunder. Et noe ujevnt herrelag ble til slutt nr.4 av de 10 lagene som løp i menn senior. De ble så vidt slått av Gneists sterke Andreas Bakketun på oppløpssiden, og mistet dermed 3. plassen.
De to lagene i kvinner junior ble nr.2 og 4, uten at noen utmerket seg spesielt. Det ble løpt på det jevne, noe som også sluttiden 12,25,93 viser. Norna-Salhus har løyperekorden i kvinner junior fra 2016, på en så pass god tid som 11,49,09.

DE UNGE IMPONERTE:

De unge fra 17 år og nedover løp imponerende. Ikke bare ved å vinne både gutter og jenter 11-14 år, eller ved å være på pallen i alle de fire klassene, men med en voldsom bredde og høy kvalitet over det hele. Det var rett og slett imponerende, og kanskje noe overraskende for enkelte, å se den store bredden av unge løpere som Norna-Salhus hadde i årets Fristafett.

Hele 14 lag til start, der 11 av disse var i gutte og jenteklassene. I alt var det 80 Norna-løpere som løp på eller i områdene rundt Arna Idrettspark denne flotte vårkvelden.
Og det ble løpt fort. For i J-11-14 ble det 1.-3. og 9 plass av 13 lag. I G-11-14 ble det 1.-4. og 7. plass, også her av 13 startende lag. I Mix 11-17 ble det 2. og 5 plass av de 12 startende lagene, og i Mix 11-14 ble det 3. plass.

Vi registrerer også at vårt beste lag i Mix rekrutt hadde best tid av de 32 lagene.
Forarbeidet var av aller beste klasse, og det hele var meget godt organisert. Med to av Norsk Friidretts beste ungdomsledere – Frode Bergheim og Åsmund Aas Andersson i spissen for mange gode trenere som gjør en stor jobb, ble det hele en stor suksess for Norna-Salhus.

Det eneste negative med årets Fristafett stod arrangøren selv for. Det som skulle være ment å bli en velkomsttale, ble til en sutrete begredelig sak om kunstgress på Arna Idrettspark. Og som om ikke det var nok, ble suppen servert om igjen før de voksnes klasser skulle starte. Idrettspolitikk hører hjemme et helt annet sted. Skammelig, upassende og svært negativt for arrangementet.

Foto: Åsmund Aas Andersson

RESULTATER FRISTAFETTEN 2018

Les Kondis Hordaland sin reportasje

Bilder og video fra arrangøren


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse