april 26, 2018

LØPSSUKSESSEN FORTSATTE I GNEISTSTAFETTEN

Kjell M. Ebbesvik

Det ble en nye løpsfest for de unge i Norna-Salhus i Gneiststafetten onsdag. For nå har man bygget en solid barne og ungdomsavdeling, med mange unge løpstalent både på gutte og jentesiden.

Tekst : Kjell M Ebbesvik
Foto : Åsmund Aas Andersson


I Fristafetten fremstod Norna-Salhus som den beste stafettklubben for barn og unge. Dette ble forsterket i Gneistafetten.

Nå har tydelig vis ikke Gneiststafetten samme appell som Fristafetten, men stafetten er viktig for at de unge skal få noen stafetter på vårparten, før banesesongen braker løs. I grunn litt rart at ikke flere klubben ser verdien av stafetter, som er miljøskapende og viktig for lagbygging. Det å gjøre noe sammen, bygger gode klubber og forsterke miljøene. I ungdomsklassene var det Gneist med sine 8 lag og Fana og Norna-Salhus med sine fem lag hver, som gjorde at deltagelsen ble akseptabel.

  • Først ut var Jenter 11-14 der Norna-Salhus tok en meget klar seier og forbedret sin egen løyperekord til 5,32.
  • Solid bredde ble igjen vist ved at 2.laget ble nr.4, og løp inn til så pass god tid som 5,57.
  • I gutter 11-14 ble det etter god løping en sterk 2. plass på en så pass god tid som 5,16.
  • Mix-laget i klasse 11-14 løp også inn til en flott 2. plass. Også her etter god løping.
  • Ask hadde et håp om å vinne Mix-11-17 år, men her løp våre utøvere meget sterkt, og kom inn på tiden 4,49, og smadret dermed den gamle løyperekorden som var på 5,16 om jeg ikke tar mye feil. Det var nok de to på de lengste etappene som avgjorde stafetten, selv om hele laget løp meget godt. Først ved at det store løpstalentet, med relativt lite løpstrening, Fredrik Gullachsen (15) tapte forbausende lite til den sterke Ask-løperen Ole Lyngbø. På den neste lange etappen knuste Andreas Nergård sine konkurrenter, og avgjorde stafetten.
  • Norna-Salhus hadde også et lag i rekruttklassen som løp meget flott.

Ikke rart at Trenere og ledere med Frode Bergheim og Åsmund Aas Andersson i spissen gikk rund med et lite lurt smil om munnen.

Takk til de aktive for god løping, og gratulerer så mye til dere alle.

Til helgen drar ett jentelag til Breimstafetten. Det blir spennende.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse