mai 1, 2018

GULL I BREIMSTAFETTEN – JENTENE FORTSETTER Å IMPONERE

Norna-Salhus

Breimstafetten, det eldste idrettsarrangementet i Sogn og Fjordane, ble i helgen arrangert på Reed Stadion i Gloppen Kommune. Over 80 lag, og nærmere 600 løpere deltok i stafetten som i år ble arrangert for 80 gang. Et idrettsarrangement av beste merke, med flotte rammer, vakre omgivelser og hyggelige arrangører.

Tekst og Foto : Åsmund Aas Anderson

Norna Salhus reiste fra Bergen lørdag med et lag bestående av åtte treningsvillige og dedikerte jenter. Nok en gang ble det en stor stafett-opptur, med en knallsterk seier i jenteklassen.

Laget stilte til start i klassen 11-15 år, en klasse bestående av ni sterke lag. Etappene var i fra 250 til 550m, i varierende terreng. Jentene fikk tidvis tøff motstand i starten, for etter to etapper var det jevnt mellom Norna Salhus og Førde IL sitt førstelag. Utover i stafetten økte jentene ledelsen betraktelig, og i mål var de hele 21 sekunder foran Førde. Tiden ble så sterk som 8.53. Sterk løping av alle, og svært så gledelig.

Laget bestod av følgende utøvere: Guro Navelsaker Hjeltnes – Nicoline Coulson – Rebecka Dale – Birgitte Langeland Birkeland – Anne Tharaldsen Danielsen – Sophie Ulla-Zahl – Hannah Tuft Glosvik – Tiril Bergheim.

At Norna Salhus etterhvert har fått det beste treningsmiljøet for unge jenter som vil drive med friidrett i Bergensområdet, er vel neppe å ta for hardt i.

Minst like viktig er alt det som foregår rundt det sportslige når man drar på en idrettslig fellestur. Fellesturer er miljøskapende og skaper gode klubber. Når foreldre i tillegg viser stort engasjement, blir det særdeles bra. Det hele skaper gode minner, og gir motivasjon til å stå på videre i treningsarbeidet.

En spesiell takk til alle de foresatte som bidro, og til Gunnar Hole som ordnet med overnatting til en rimelig penge.

Nå venter to uker med lettere trening, før sesongen braker løs med Karabinlekene 11-13 mai.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse