april 4, 2019

NORNA SALHUS VANT ALLE UNGDOMSKLASSENE I FRISTAFETTEN!

Norna-Salhus

Tekst: Kjell Magne Ebbesvik og Åsmund Aas Andersson 

Fristafetten 2019 ble onsdag kveld arrangert under vårlige forhold på Arna Idrettspark, med over 100 lag på startstreken. Norna Salhus mønstret 12 lag, derav tre rekruttlag og ni lag i ungdomsklassene. Klubbens ungdommer leverte fantastiske prestasjoner, og dro i land 4 av 4 seire i ungdomsklassene, i tillegg til å vise solid bredde både i rekruttklassen og ellers i ungdomsklassene. 

Det var rett og slett imponerende, og kanskje noe overraskende for enkelte, å se den store bredden av unge løpere som Norna-Salhus hadde i årets Fristafett. Hele 12 lag til start, der 9 av disse var i gutte og jenteklassene. I alt var det 60 unge norna-løpere som løp på eller i områdene rundt Arna Idrettspark denne flotte vårkvelden.

I jenteklassen stilte tre lag til start, med totalt 18 utøvere i aldersspennet 11-14. Dette ble en jevn og spennende stafett mellom Fri, Gneist og Norna Salhus. Ingenting var avgjort før på sisteetappen, da Birgitte Langeland Birkeland feide forbi konkurrentene på oppløpet. Andrelaget viste også solid innsats, og ble belønnet med 5 plass. Tredjelaget, likeså, gjorde sine saker bra og løp inn til 11 plass. 

Også i gutteklassen viste vi stor bredde ved å mønstre tre lag i 11-14 årsklassen. Etter en solid tredjeetappe av Athish Ganeshalingam var det dødt løp mellom Fana, Gneist og Norna Salhus ved veksling bak stadion. Storm Bergerud Nygård overtok så pinnen, og så seg seg aldri tilbake. Forspranget ble økt av Thomas Lotsberg på stafettens lengste etappe, og Birk Magnus Elde kunne så kontrollere inn til seier på ankeretappen. Det ble seier og ny løyperekord. Meget hyggelig.

Og det stoppet ikke med gutte-og jenteklassene, for også i miksklassene stilte vi med tre lag til start; to lag i 11-17 år og ett lag i 11-14. Også her ble det fullklaff. Ny løyperekord i både 11-17 og 11-14 årsklassen. Her var det mange som utmerket seg, spesielt Fredrik Gullachsen som løp en enorm 540m etappe, som hadde vært beste etappetid også i junior-og seniorklassene. Sluttiden i 11-17 ble sterke 4.58, selvsagt løyperekord.

Det ble en hyggelig kveld i Arna. Når det er trøkk og kvalitet i treningen gjennom gode treningsmiljø, kommer også resultatene.

Takk til trenere og ledere for den beste organisering og oppfølging.

Resultatlister


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse