mai 28, 2020

Sterk løping av Gustav og Vetle under Gneist invitational 5k

Asmund Aas Andersson

Etter flere måneder med konkurransetørke vartet IL Gneist Friidrett opp med en etterlengtet 5km langs Kalandsvatnet mandag 25.mai. Det var store forhåpninger i forkant av løpet da triatleten Kristian Blummenfelt (Viking) hadde spekulert i tider godt under 14 minutter. Det er sjelden vare i gateløp. 

Klikk her for å lese nyhetssaken til Kondis

Fra Norna-Salhus stilte Gustav Iden og Vetle Bergsvik Thorn på startstreken.

Blummenfelt, Iden, Stornes, Vedvik og Øygard utgjorde tetgruppen fram til vending, med jevn fart på 2.45 p/km. Deretter dro Vedvik og Blummenfelt gradvis i fra. Siste 300m ble det spurtet hardt, og Blummen vant på tiden 13.51, Vedvik 3 sekunder bak på 13.54. Gustav kom inn som nr 3 på tiden 14.07 etter det han selv omtalte som en litt tung dag. Uansett er dette meget sterkt.


Her løper Gustav i mål. Foto Arne Dag Myking. Kondis. 

Vetle løp et solid løp og fikk tiden 15.00. Han havnet i puljen bak og måtte stort sett løpe aleine.

Arkivfoto: Vetle Bergsvik Thorn

Det ble også notert en rekke personlige rekorder fra utøvere fra andre klubber, spesielt fra unge utøvere som er på vei opp. Det var ekstra kjekt å se. Løypen var stort sett flat, men med enkelte små kneier.

Det var mye folk og trivelig atmosfære langs Kalandsvatnet. Mange hadde tatt turen for å overvære denne begivenheten.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse