mai 28, 2020

Sterk løping av Gustav og Vetle under Gneist invitational 5k

Norna-Salhus

Etter flere måneder med konkurransetørke vartet IL Gneist Friidrett opp med en etterlengtet 5km langs Kalandsvatnet mandag 25.mai. Det var store forhåpninger i forkant av løpet da triatleten Kristian Blummenfelt (Viking) hadde spekulert i tider godt under 14 minutter. Det er sjelden vare i gateløp. 

Klikk her for å lese nyhetssaken til Kondis

Fra Norna-Salhus stilte Gustav Iden og Vetle Bergsvik Thorn på startstreken.

Blummenfelt, Iden, Stornes, Vedvik og Øygard utgjorde tetgruppen fram til vending, med jevn fart på 2.45 p/km. Deretter dro Vedvik og Blummenfelt gradvis i fra. Siste 300m ble det spurtet hardt, og Blummen vant på tiden 13.51, Vedvik 3 sekunder bak på 13.54. Gustav kom inn som nr 3 på tiden 14.07 etter det han selv omtalte som en litt tung dag. Uansett er dette meget sterkt.


Her løper Gustav i mål. Foto Arne Dag Myking. Kondis. 

Vetle løp et solid løp og fikk tiden 15.00. Han havnet i puljen bak og måtte stort sett løpe aleine.

Arkivfoto: Vetle Bergsvik Thorn

Det ble også notert en rekke personlige rekorder fra utøvere fra andre klubber, spesielt fra unge utøvere som er på vei opp. Det var ekstra kjekt å se. Løypen var stort sett flat, men med enkelte små kneier.

Det var mye folk og trivelig atmosfære langs Kalandsvatnet. Mange hadde tatt turen for å overvære denne begivenheten.


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse