januar 30, 2021

Tre stk under EM-kravet på en meget god første dag av Norna Indoor

Jonathan V. Byrkjenes

Tekst: Jonathan Byrkjenes og Stein Fossen.
Norna-Salhus arrangerte i dag første dag av Norna Indoor. Det ble en fantastisk dag i Leikvanghallen.

Klikk her for resultater dag 1 – Norna Indoor

Først ut var det 60m hekk hvor Henriette Jæger (f.03) fra Aremark IF dundret inn til sterk tid 8.40. Løpet var langt fra optimalt løp da hun var borti flere hekker underveis. Vår egen Malin Støyva (f.94) deltok i høyde hvor hun gjorde en sterk sesongdebut. 1.62 – 1.67 – 1.70 – 1.73 gikk alle i første forsøk med grei klaring. Det er ny innendørs personlig rekord samt innendørs klubbrekord. Hun hadde også et hårfint forsøk på 1.76.

Vår egen Malin Støyva. 

Deretter var det 60m forsøk for menn senior. Kometen Jacob Vaula (f.01) fra Stord og nå IL Gular senket sin ferske personlig rekord fra 6.82 til 6.77. Nr. 2 i første forsøksheat var Even Meinseth (f.96) som løp inn til årsbeste 6.83 som var tangering av innendørspers. I forsøksheat nr. 2 løp Skjalgs Mathias Hove Johansen (f.98) inn til ny personlig rekord og kretsrekord i Rogaland 6.80.

Fra v: Jacob Vaula og Even Meinseth. 

Finaler:
Kvinnenes direkte finale ble vunnet av Henriette Jæger (f.03) fra Aremark IF på årsbeste 7.45 som også er årsbeste i Europa U20. Tiden er for øvrig fattige fem hundredel fra kravet til innendørs-EM.  Nr. 2 ble Una Haukanes (f.03) fra Gneist IL på tiden 7.95. Nr. 3 ble Maria Svendsen Skår (f.02) fra Fyllingen IL med 8.04.

Herrenes A-finale ble en virkelig sensasjon da de tre toppene låg side om side og presset seg ned under EM-kravet lydende 6.77. I millimeter duell om seieren ble det revansje for regjerende Norgesmester Even Meinseth på fantastiske 6.72 og med Jacob Vaula (f.01) på andreplass på identisk tid 6.72 (slått på tusendel). Mathias Hove Johansen (f.98) fra IL Skjalg løp også som nevnt under EM-kravet med tiden 6.76. Kraftig persforbredring og nok en Rogalandsrekord. Det er kun Erlend Sæterstøl (f.75) i Hordaland friidrettskrets som har løpt fortere innendørs, med 6.64 i 1996.

I lengde hoppet Henriette Jæger (f.03) meget godt og stabilt. Vinnerresultatet ble sterke 6.24 som er en solid innendørspers. Bare 8 cm bak U20 årsbeste i verden innendørs. Nr. 2 ble Lisa Wilker (f.03) fra Tingvoll friidrettsklubb med ny innendørs pers 5.77. Nr. 3 ble Una Haukanes (f.03) fra IL Gneist med 5.37.

Vi fikk også hyggelig besøk av antidoping Norge som stilte mannsterke opp.

Tre stk under EM-kravet i et og samme løp her i Bergen er helt fantastisk.  Vi runder med det av dag 1 av Norna Indoor og gleder oss til morgendagen.

 


STIKKORD


Andre innlegg som kan være av interesse