Stafettsuksess i innendørs-UM 2023

07/03.2023 | Kjell M. Ebbesvik

Årets Ungdoms-NM ble arrangert i Ulsteinvik sist helg. IL Norna-Salhus og vår samarbeidsklubb FIL AKS-77 hadde 22 utøvere i mesterskapet. Totalt tok de to klubbene 6 gull – 5 sølv og 3 bronser. Totalt 14 medaljer, noe som er det samme som seniorene tok med seg hjem fra deres mesterskap for tre uker siden.

De unge gjorde en strålende innsats, der noen havnet på pallen, andre tok seg til finaler, og mange perset.

De to som utmerket seg spesielt blant mange gode prestasjoner var Christian Magnus Lothe Hitland (Norna-Salhus) som tok gullet på 1500m og sølvet på 800m i G-15, og Andrea Vie Nygård (FIL AKS-77) som løp i front hele veien både på 800m og 1500m og tok hjem to gull i J-17. På 1500m var tiden så god som 4,31,96, og vi er spent på hva det kan bli når utendørs sesongen starter.

Stafettene ble en suksess. Først tok guttelaget sølvet (15-17). Så tok jentene gullet og i tillegg bronsen (15-17) Under veis var det to Norna-lag i tet. Dette viser stor bredde av gode ungdomsløpere.

Andre som presterte spesielt godt var Martine Vik, som var fattige 4 cm fra gullet i tresteg J-16 da hun hoppet flotte 11,69, tok sølvet, og er kvalifisert til Hoved-NM.

Serine Brakstad løp gnistrende 200m. Først i forsøket der det ble 26.15, og så i finalen der det ble enda en pers, Hoved-NM-kravet, bronse, og 26.05.

Selv om det presteres mye godt i tekniske øvelser, så er bredden langt mindre der enn på sprint, med unntak av lenge. Det å ta seg til en finale på 60m eller 200m er i seg selv en prestasjon. For man skal gjennom forsøk, semifinale, og på 60m er det kun de to beste i de tre semifinaleheatene + to tider som går til finalen. På 200m holder det ikke en gang å vinne heatet for å gå videre. Der er det kun de seks beste tidene som danner finalen.

Når vi ser hvor mange vi hadde i finalene, viser det stor bredde av meget god ungdom. Av disse må vi til slutt nevne Tristan Nøttveit (16) som kom til UM med bestetid 7,56 på 60. Han reiste hjem med 7,39 og en sjetteplass i finalen. La Tristan stå som representant for alle som gjorde et meget godt mesterskap for AKS-77 og Norna-Salhus.