Sterkt hallmesterskap av Norna-Salhus!

 21/02.2023 | Kjell M. Ebbesvik

Utøverne i Norna-Salhus leverte meget godt i årets Hallmesterskap som gikk i Bærum sist helg. Hele 7 gull 4 sølv og 3 bronse ble hentet hjem av våre . Det var omtrent det samme som kretsens øvrige klubber tok til sammen. For det er ikke bare å komme til et Norsk mesterskap å hente medaljene. Av de store gode friidrettsklubbene i Bergen tok til sammenligning Fana 2-2-1, Gular 2-2-0 og Gneist 0-2-1. Norges beste friidrettsklubb – Tjalve i Oslo plukket med seg 4-7-4.

 • Marcus Thomsen leverer alltid på internasjonalt nivå. Denne gang ble kulen støtt 20,39. Det var mer enn tre meter lengre enn nr.2, som også kom fra Norna-Salhus – Sven Martin Skagestad som holder godt nasjonalt nivå, og tok sølvet med 16,67.

 • Selv om Marcus igjen leverte et internasjonalt resultat, og skal til EM senere i vinter, var det Christine Bjelland Jensen som kanskje imponerte oss mest, med sine gnistrende 200 metre. Hun hadde best tid i forsøkene lørdag kveld, og i finalen søndag, klinte hun til og tok gullet med den gode tiden 23,50. Overraskende for mange at hun slo de to som begge deler den norske rekorden – Helene Rønningen og Elisabeth Slettum. Det var Rønningen og Slettum NRK-reporterne snakket om på forhånd, men Christine ville noe annet. En stor prestasjon.

 • Salum Kashafali leverer også alltid. Han løp 60m i seniorklassen og 60m Para. Han vant både sitt forsøksheat og semifinalen, før det til slutt ble bronse i finalen. Historiens beste og mest jevne 60m-finale, der det kun skilte 4/100m mellom de fire beste. 6,73-6,74 og 6,75 på Salum som er tangering av pers. Da er det så jevnt at kun sentimetre skiller.

 • 60m for Parautøvere vant Salum lett med tiden 6,91, foran en annen Norna-Salhus-utøver – Vegard Sverd som hadde 7,07 som beste tid under mesterskapet. Også det en pen tid som holdt til semifinaleplass for de funksjonsfriske.

 • Vegard vant 200m for funksjonshemmede på tiden 22,78.

 • Rachel Ombeni, en ung lovende utøver født i 2001, tok sitt første seniormesterskap innendørs da hun vant trestegkonkurransen på ny U-23 kretsrekord 13,28. Forrige helg var hun nr.3 i Nordenkampen. Da med resultatet 13,25.

 • Meget hyggelig at Oda Utsi Onstad var tilbake etter flere år med skader. Hun vant lengde uten tilløp med resultatet 2,84.

 • Utrolig kjekt at Martine Hjørnevik endelig – etter flere år med sykdom og skader, nå er tilbake for fullt. To meget sterke løp, der det ble sølv i finalen, og 8,36 som er tangering av personlig rekord. Å se en elegant løper som Per Svela i Norna-drakten var stort. Sammen med Narve Gilje Nordås og en BUL-løper feide de rundt banen, runde etter runde, før det til slutt endte med sølv på god tid 8,00,60. Igjen satte han ny klubbrekord. Per kan ta internasjonale krav. Men det er ikke lett å få plass når Norge har 3 x Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås

 • Viljar Gjerde leverer når det gjelder. I en god trestegkonkurranse tok Viljar bronsen med ny innendørs pers 15,25. I lengde ble det 6,74 og 4. plass.

 • Om det har hendt tidligere vet vi ikke, men det hører med til sjeldenheten at en klubb får med fire av åtte utøvere i en lengdefinale. Det skjedde under årets NM. Thale Bremseth tok bronsen med 6,02. Hennes tvillingsøster Thea ble nr.4 med 5,79, Rachel Ombeni nr.5 med 5,76, og Andra Torsheim ble nr.8 med 5,46. Det var så mange med, at det tidligere på dag hadde vært kvalifisering i to grupper.

 • Vi skal ikke glemme vår to unge 15-16 åringer som debuterte. Flott trestegkonkurranse av Martine Vik som var i finalen da hun hoppet 11,30 i tresteg. Også Helene Ramslien leverte godt i kule med 11,51 da hun ble nr.8. Her kan de bli over 13 når utendørs sesongen kommer i gang.

 • Mesterskapet ble avsluttet med 4x200m stafett for menn og kvinner. Norna-Salhus stilte et sterkt lag. 200m vinner Christine Bjelland Jensen leverte igjen et gnistrende løp, og leverte pinnen i god avstand til de bak. Martine Hjørnevik feide gjennom sin etappe. Det samme gjorde søstrene Thale og Thea Bremseth, selv om den gode løperen og lengdevinneren fra Fredrikstad nærmet seg noe mot slutten.

 • Stafettjentene avsluttet et flott mesterskap for Norna-Salhus der de smadret kretsrekorden fra 1989, og var kun 34/100 bar den Norske rekorden.